Különutak

Az 1927-ben született drezdai képzőművész, Karl-Heinz Adler munkásságát mutatja be a Kiscelli Múzeum és a Kassák Múzeum kettős kiállítása.
 A kiállítás a művész magyar kor- és stílustársait is  megidézi. Adler művészetéből kindulva a kurátorok azt is vizsgálják, hogy a szocialista időszakban kevésbé tolerált absztrakt művészet különböző jelenségei a tiltások ellenére milyen formákon keresztül tudtak érvényesülni. Környezetünkben számtalaszor felbukkannak a korszak alkotásai, de gyakran észre sem vesszük őket, mert a szocialista művészet kissé szégyellni való maradékainak tartjuk, pedig a korszak egyik legprogresszívebb irányzatának darabjai jelentek meg  - jobb híján - a házfalakon, homlokzatokon, aluljárókban.
 A Kiscelli Múzeum és a Kassák Múzeum Különutak című közös kiállíátásán olyan jelentős alkotók műveire hívják fel a figyelmet, mint Fajó János, Maurer Dóra, Józsa Bálint, Lantos Ferenc, Finta József, Bak Imre.
időpont: 2017. 06. 29.
Külső hivatkozás: A kiállítás honlapja itt.
cimkék:
videó megosztása
Videó címe: http://www.budapestvideo.hu/video/kulonutak
Méret: szélesség: px magasság: px
Embed kód: 

KÜLÖNUTAK

Dombormű a Déli pályaudvar...
A Déli pályaudvar új épületének, illetve a hozzá tartozó forgalmi csomópont építésekor merült fel, hogy az aluljárót...
2017. 07. 04.
Geometrikus elemek dinamikája
A Duna Intercontinental - ma Marrriot - szálló építésekor a tervező, Finta József alkotta meg azt a falplasztikát, ami...
2017. 07. 04.
Láthatatlan falfestmény
Egy Ecseri úti középiskola aulájának falát díszítette Fajó János színes falplasztikája, míg egy álfallal el nem...
2017. 06. 30.