Különutak

Az 1927-ben született drezdai képzőművész, Karl-Heinz Adler munkásságát mutatja be a Kiscelli Múzeum és a Kassák Múzeum kettős kiállítása.
 A kiállítás a művész magyar kor- és stílustársait is  megidézi. Adler művészetéből kindulva a kurátorok azt is vizsgálják, hogy a szocialista időszakban kevésbé tolerált absztrakt művészet különböző jelenségei a tiltások ellenére milyen formákon keresztül tudtak érvényesülni. Környezetünkben számtalaszor felbukkannak a korszak alkotásai, de gyakran észre sem vesszük őket, mert a szocialista művészet kissé szégyellni való maradékainak tartjuk, pedig a korszak egyik legprogresszívebb irányzatának darabjai jelentek meg  - jobb híján - a házfalakon, homlokzatokon, aluljárókban.
 A Kiscelli Múzeum és a Kassák Múzeum Különutak című közös kiállíátásán olyan jelentős alkotók műveire hívják fel a figyelmet, mint Fajó János, Maurer Dóra, Józsa Bálint, Lantos Ferenc, Finta József, Bak Imre.
időpont: 2017. 06. 29.
Külső hivatkozás: A kiállítás honlapja itt.
cimkék:
videó megosztása
Videó címe: http://www.budapestvideo.hu/video/kulonutak
Méret: szélesség: px magasság: px
Embed kód: 

KÜLÖNUTAK

Geometrikus elemek dinamikája
A Duna Intercontinental - ma Marrriot - szálló építésekor a tervező, Finta József alkotta meg azt a falplasztikát, ami...
2017. 07. 04.
Dombormű a Déli pályaudvar...
A Déli pályaudvar új épületének, illetve a hozzá tartozó forgalmi csomópont építésekor merült fel, hogy az aluljárót...
2017. 07. 04.
Láthatatlan falfestmény
Egy Ecseri úti középiskola aulájának falát díszítette Fajó János színes falplasztikája, míg egy álfallal el nem...
2017. 06. 30.